HOME
 • BIO
 • FOTO’S
 • AUDIO
 • VIDEO
 • LINKS
 • CONTACT
 • Nieuwjaars Jazzconcert met Charlie Green & Chris Strik

  Vrijdag 19 januari 2007
  Aanvang: 20.45 uur
  PARA Breda – Van Coothplein 39 – Breda
  www.parabreda.nl / www.chrisstrik.com

  De Nieuwe Veste Bigband heeft al veel noemenswaardige optredens en prijzen op haar naam staan. Waaronder twee eerste prijzen die behaald zijn op het Wereld Muziek Concours en het Blast! Bigband Concours.
  In dit nieuwe jaar gaat de Nieuwe Veste Bigband deze opwaarts ingeslagen weg doorzetten. Hoe kan dit beter beginnen dan met een Nieuwjaars Jazzconcert waarbij twee gastsolisten van formaat zich aan u zullen presenteren; Charlie Green (trumpet) en Chris Strik (drums). Beide worden gerekend tot de jazztop van Nederland en ver daarbuiten.

  De bigband speelt deze avond een reeks aan nieuwe stukken, waarvan er een aantal gearrangeerd zijn door Charlie Green. Charlie zal de gehele avond de leiding van de bigband op zich nemen. Het wordt een jazzavond om je vingers bij af te likken….

  De gastolisten >>

  Chris Strik is een geboren en getogen Bredanaar. Hij groeide op in een gezin waar muziek te boventoon voerde. Op zijn 6e begon hij met de accordeon, maar verruilde deze een paar jaar later voor de drumsstokken. Op zijn twaalfde had Chris al zijn eerste studio-opname gemaakt. Chris studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 cum laude afstudeerde met een 10. Sindsdien heeft hij veel tournees gemaakt met verschillende jazzformaties waaronder Amina Figarova, de Buzz bros band en het Rob van Bavel Trio. De lijst met musici waarmee hij het podium heeft gedeeld lijkt eindeloos. Een kleine greep: Hein van de Gein, Fernando Lewis, Deborah Brown, Kenny Wheeler, Harvey Wainapple, Dmitri Matheny, HughHopper, Glenn Miller Orchestra, Antonie Kamerling, Dee Dee Bridgewater, Jesse van Rulle, Michiel Borstlap, Rob van Kreefeld, Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, John Ewbank, Tony Hadley, Jocelyn Brown, Eddie Connard, Leonardo Amuedo, Frits landsbergen, Eef Albers, Lois Lane, New cool collective en Nippy Noya. Zie ook www.chrisstrik.com

  Charlie Green kwam in 1970 vanuit de VS naar Nederland om zijn trompetstudie te vervolgen aan het Maastrichts conservatorium bij Wim Groot (toenmalig Solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam). Tevens studeerde Charles compositie bij Math Niel en behaalde de B-akte trompet met de aantekening Bachtrompet. Vanaf 1981 is Charles Green verbonden als hoofdvakdocent trompet en ensemble- en bigbandleider aan de jazzafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Naast het doceren en concerteren op verschillende podia in binnen en buitenland componeert/arrangeert Charles ook voor verschillende ensembles. Orkesten waar Charles o.a. mee gewerkt heeft:
  het Nederlands Radio & Televisie Orkest (als Solist), Hal Singer Quintet, de Boy Edgar Big Band, Art Taylor-Dexter Gordon Quintet, Hampton Hawes Quartet, The Teddy Edwards Bigband, de Fra Fra Bigband en zijn eigen Charlie Green Bigband.

  Charlie Green heeft eveneens met een keur aan internationaal bekende jazzmusici gespeeld waaronder John Clayton, Dexter Gordon, Kenny Clarke, David Murray, Lester Bowie, Don Bennett en Ben Webster.

 • AGENDA