HOME
 • BIO
 • FOTO’S
 • AUDIO
 • VIDEO
 • LINKS
 • CONTACT
 • 17 maart – Stijlen ontmoeten – Oncle Jean Breda

  RikVanDenBerghOp zondagmiddag 17 maart geven 3 bekende bredase jazzorkesten een concert bij grand Café Oncle Jean in het Ginneken. Sunset Swing, de Nieuwe Veste Bigband en Knuckle Brass zijn verantwoordelijk voor het programma. Het concert start om 15.00 uur en duurt tot 18.30 uur. De entree is gratis.

  De bekende baritonsaxofonist Rik van den Bergh is die middag gastsolist bij Sunset Swing en de Nieuwe Veste Bigband. De  drie orkesten spelen zeer uiteenlopende jazzstijlen zoals swing, bigband en jazzfunk.

  Stijlen ontmoeten is een initiatief van bevriende orkestleden uit de verschillende orkesten. Het idee is ontstaan om te laten zien en horen dat Breda zeer verschillende jazzstijlen te bieden heeft die op een hoog niveau worden uitgevoerd.

  Sunset Swing bestaat uit vijf muzikanten met een gemeenschappelijke liefde, de swingstijl uit de jaren dertig/veertig. Onze inspirators hebben namen als Red Allen, Benny Goodman, Fats Waller, Louis Armstrong, Lester Young, Coleman Hawkins, Eddie Condon, Charlie Christian, Count Basie, e.a

  Knuckle Brass is een Brassband met een edge, met vocalen, gitaar en een stomende sousafoon. Met muzikanten die vele podia hebben gezien en weten hoe je een zaal, tent of plein platspeelt. Met covers in een eigen jasje, maar ook eigen music, lyrics en arrangementen. Met regelmatig een rapper als guest star.

  De in Breda geboren Rik van den Bergh speelde al op zeer jonge leeftijd met jazzgrootheden als  Dan Barrett en Tom Baker. In 1992 starte Rik zijn studie aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rik is een van de weinige saxofonisten die zich volledig toegelegd heeft op de bariton sax als solist. In 1999 won hij de Kobe jazz award in Japan als solist. Sindsdien toert Rik met vele bekende Nederlandse orkesten zoals; Frits Landenbergen’s Baileo Big Band, Young Sinatras and the Rotterdam Jazz Orchestra. Ook speelt Rik regelmatig met the New Cool Collective Big Band en the Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

  Stijlen ontmoeten zondag 17 maart 15.00-18.30 uur Oncle Jean Ginnekenweg 338 Breda.

 • AGENDA