NIEUWS
 • BIO
 • FOTO’S
 • CD’s
 • VIDEO
 • CONTACT
 • Nieuwe Veste Bigband zoekt nieuwe dirigent!

  Onze dirigent Hans Bloemen gaat met een welverdiend pensioen. Hierdoor zijn wij op zoek naar een vervanger. Ben of ken jij iemand die onze bigband van gevorderde amateurmuzikanten wil dirigeren? Lees dan vooral verder of neem gelijk contact op met info@nieuwevestebigband.nl !

  De Nieuwe Veste Bigband
  Sinds 1998 zijn wij, de Nieuwe Veste Bigband (NVBB), actief. We zijn een Bredase bigband die bestaat uit enthousiaste amateurmuzikanten die graag het beste uit zichzelf en de band halen. We hebben een breed repertoire en deinzen niet terug om ons een uitdagend stuk in een kort tijdsbestek eigen te maken, zodat we dit kunnen rocken (uuh jazzen) op ons volgend optreden. Zo spelen we stukken van onder andere Herbolzheimer, Basie, Nestico, Pronk, Horsting, maar we spelen ook zo nu en dan een stuk van Doe-Maar of Jason Mraz als de gelegenheid daarom vraagt.

  Waar zijn wij naar op zoek?
  Dat je middels je diploma in de lichte muziek en je ervaring met bigbandmuziek ons stimuleert en uitdaagt in ons spel. Als band vinden we aandacht voor sectiespel, swing/groove en de balans in de band belangrijk. Hierin worden we dan ook van harte begeleid door jou als dirigent. En horen we in je begeleiding graag terug dat je diverse stijlen binnen de lichte muziek beheerst, zoals Funk, Swing en Pop. We repeteren elke dinsdagavond (m.u.v. zomervakantie) van 20:00 tot 22:00 uur in Breda met een eigen parkeerplaats. Tot slot verwachten we dat je net als ons enthousiast bent om zo’n 10 optredens per jaar te dirigeren die voornamelijk in de weekenden plaatsvinden. Om je een indruk te geven van onze optredens verwijzen we je graag door naar onze facebook pagina. Daar vind je onder andere onze optredens terug op het Breda Jazz Festival en gastoptredens met Maarten Hogenhuis, Teus Nobel, Fay Claassen, Rob van Bavel en diverse anderen.

  Procedure
  De startdatum is in overleg en je kan solliciteren tot 27 augustus. Heb je interesse? Solliciteer dan door je CV en motivatie te sturen naar info@nieuwevestebigband.nl. Hier kan je ook terecht voor eventuele vragen. Dan nemen we spoedig contact met je op!

 • AGENDA